top of page

VÅR FILOSOFI

 

Programmet är baserat på det amerikanska konceptet "Titleist Performance Institute" som i första hand fokuserar på individens fysiska utveckling innan specialiseringen av en sport, i det här fallet Golf.

Av denna anledning tror de att alla juniorgolfskolor måste utveckla idrottare först, skapa konkurrenskraftiga golfare i andra hand och skapa en kärlek till spelet längs vägen.

VÅRT MÅL

 

Huvudsyftet med programmet är att introducera golfsporten för barn i en rolig och aktiv miljö där där dom lär sig grunderna till golf och utveckla de nödvändiga färdigheterna för golf och andra idrotter.

GRUNDLÄGGANDE RÖRELSESKUNSKAPER SOM VI ARBETAR MED

 

Grundläggande rörelseförmåga är färdigheter som involverar kroppens olika delar såsom fötter, ben, bål, huvud, armar och händer. Dessa färdigheter är "byggstenarna" för mer komplexa och specialiserade färdigheter som barn kommer att behöva under hela livet. Det är viktigt att arbeta med att utveckla dessa färdigheter för att kunna delta i olika lekar, sporter och fritidsaktiviteter.

 

Våra aktiviteter är inriktade på att förbättra barnens balans, smidighet, kärnstyrka, hand-öga-koordination, fot-öga-koordination, snabbhet, riktningsändring och flexibilitet. Barnen utvecklar dessa grundläggande färdigheter genom aktiviteter som innebär att sparka, slå, kasta, hoppa, knuffa/dra, fånga, hoppa, etc.

Alla aktiviteter vi gör i denna utbildning är relaterade till Golf på ett direkt eller indirekt sätt.

 

bottom of page